Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbara villkor i vårdens leveranskedjor – förbättringar genom partnerskap

juni 26 @ 12:00 - 12:45

Webbsändning:

https://almedalsveckanplay.info/71280

Beskrivning av samhällsfrågan:

En stor del av vårdens produkter kommer från långa och många leveranskedjor. Frågan är hur hållbara villkor praktiskt implementerats i leveranskedjorna och hur det kan leda till förbättrade produkter och sociala villkor på riktigt. Hur ska vården klara EU:s lagkrav? Vilka är möjligheterna & hindren?

Utökad information om evenemanget:

Vårdens leveranskedjor är långa och idag krävs det partnerskap med kunder, distributörer och producenter för att vårdens omställning skall kunna ske i den takt som behövs. Det finns många perspektiv att ta hänsyn till och vi behöver enas om en omställning som kan ske utan bekostnad av miljö och människor. I de fall då tillverkningen sker i andra länder krävs det ett systematiskt tillvägagångssätt för uppföljning av krav på mänskliga rättigheter och arbetsmiljö då det kan uppfattas som svårt att kontrollera villkoren för arbetarna i komplexa värdekedjor. Vidare sker det också en stark utveckling med nya material och innovationer och förnybart material behöver komma från hållbara råvarukedjor. Vi behöver en hållbar avfallshantering i slutändan. Vilka produkter och lösningar är viktigast att börja med för att vården skall kunna leva upp till EUs regler, klimatmål och en cirkulär ekonomi? Vi debatterar hur vi gemensamt kan ta oss till en mer hållbar och cirkulär vårdkedja.

Medverkande:

Sanna Norman, Head of ESG, Asker Healthcare Group
Peter Nohrstedt, Hållbarhetschef, Adda inköpscentral
Patrick Söderström, Inköpsstrateg och samordnare inom regionernas nationella samarbetet för hållbar upphandling, Region Gotland
Josefina Sallén, Sustainable Business models, RISE Circular Business Lab
Anders Jildenhem, Regionschef Stockholm, Ragn-Sells
Tommy Borglund, VD och forskare, Forever Sustainable

Detaljer

Datum:
juni 26
Tid:
12:00 - 12:45

Arrangör

Forever Sustainable

Plats

Sal D22 i D-huset, Uppsala universitet
Kaserngatan 1
Visby, Sverige
+ Google Map